INTERIEUR
Geef een reactie

Must-visits tijdens DDW

DDW? Ik heb ’t – obviously – over de Dutch Design Week in Eindhoven. Over dik twee weken gaat de zestiende editie alweer van start en ik heb alvast wat highlights verzameld die jouw bezoekje absoluut waard zijn.

Met maar liefst pak ‘m beet honderd locaties die volledig gekleed zijn in het over-all thema design is DDW op dit gebied het grootste event van Noord-Europa. Van over de hele wereld komen er ieder jaar liefhebbers naartoe, want hier worden de hersenspinsels en uitgewerkte concepten in de wereld van design aan de massa tentoongesteld.

Maar is het ook succesvol? Ik denk van wel, want het is er ieder jaar echt rétedruk. Het is daarom enorm verstandig vooraf je hersens te laten kraken over een geschikte route. Uiteraard help ik de medemens graag en heb ik een aantal must-visits geselecteerd uit de onmogelijke lijst van – jawel – 2500 deelnemers.

THE TINKERING LABSzie uitgelichte foto / In het voormalige Philips laboratorium presenteren Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk hun nieuwe atelier. Omdat ik dit plaatje er mega tof vind uitzien, lijkt me dit wel een leuk iets om doorheen te lopen en dan ter plekke te ontdekken waar het om gaat. Met andere woorden: ik vond de gegeven uitleg over het project te conceptueel en daarom kun je het beter met eigen ogen gaan zien.

5975bbe5c9eee

LESS IS MOOI / Daar (met less is more dan) ben ik het niet altijd mee eens, maar overtuig me van je idee en je hebt wellicht mijn interesse. Dat dacht ik toen ik Less is mooi voorbij zag komen. En ik vind het eigenlijk wel heel mooi! Het project draait om multifunctionele meubels, omdat mensen steeds kleiner gaan wonen door stijgende huurprijzen. Als je zelf flexwerkt (met je bureau/eettafel/bank), waarom je interieur dan niet ook? Ja, daar zit wat in.

59bf8740df8bb

DIAG/NOSE / Ok, hier ben ik kinderlijk enthousiast over. Je kunt namelijk je reukvermogen laten testen. Dit doe je door acht verschillende geuren te onderscheiden met een zogenoemde periscoop-installatie. Studio Tijdmakers wil mensen hiermee onder meer bewust maken van hun neus als zintuig.

5979ddeb23c02

VOEDSELAPOTHEEK / In de voedselapotheek ontdek je wat bepaalde voeding voor je gezondheid kan betekenen. De producten zijn ingedeeld op elf orgaanstelsels van het lichaam. De apotheek koppelt bepaalde ingrediënten aan elk stelsel en je krijgt daarbij te horen waarom deze goed matchen. Interessant!

5980ed776af9a

STRIETMAN ESPRESSO MACHINES / Ik las alleen espresso en proeverij, dus wat denk je? Ik kan je beter vertellen wat ik dacht: GRATIS koffie! Buiten dat, verdient deze machine uiteraard wat aandacht, want het is een plaatje.

598073612ca91

SPRUITJE / Dit vind ik zelf heel tof en heb ik nog nooit ergens gezien. Hierboven staan de nieuwe designs van Spruitje. Een belangrijk onderdeel van een plant dat soms over het hoofd wordt gezien is de wortel. Deze is vaak net zo groot als de plant zelf en daarom worden ze in deze ontwerpen extra ‘belicht’. Bijzonder om te zien!

597e02c2271c1597dff80e7031

PRECIOUS PLASTIC / Hoe leuk is het als je thuis kunt bijdragen aan het recyclen van plastic? Niet per se mindblowing, maar wel als je je bedenkt dat jij de ontwerper bent in dit proces. Precious Plastic geeft onder meer online tutorials over hoe je thuis eigenhandig nieuwe producten van plastic afval kunt maken. Als dat geen voorbeeld is van circulaire economie op kleine schaal weet ik het ook niet meer.

5980de70bd22b

AECTUAL / Zocht je toevallig nog inspiratie voor een sustainable vloertje en houd je van terrazzo? Dan is de 3D printed flooring system van Aectual misschien precies wat je zoekt. DDW is trouwens ook meteen de eerste plek waar dit nieuwe product wordt gepresenteerd.

Heel mooi allemaal, maar wat kost het?

Ben je student? Lucky you, dan kost een ticket (mits online besteld) slechts €11,50 in plaats van €19,-. Hiermee heb je toegang tot alle honderd (!) locaties, de DDW-talks én een aantal van de concerten.

Ga je ook naar DDW? En wat ga jij allemaal bezoeken als je er bent? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s